По време на нашето кратко участие в управлението, успяхме да

...
 По време на нашето кратко участие в управлението, успяхме да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Нашите кметове няма да увеличават местни данъци и такси

 izbori_2023_v1_015

 

" По време на нашето малко присъединяване в ръководството, успяхме да принудим Политическа партия и Демократична България за онази мощна обществена политика, с която 20 милиарда лева стигнаха до хората – безвъзмездни ясли и детски градини, увеличено майчинство, освобождение на младите фамилии с деца от налози, увеличени пенсии и ваучери за храна. Но доста преди да решим това на национално равнище, Соня Георгиева вкара безплатните детски градини в община Добричка. Въведе доста обществени ограничения преди националното държавно управление да ги направи. Тя е потвърдила какво е обществена община. ”

С тези думи Корнелия Нинова поздрави кмета на община Добричка и претендент за нов мандат Соня Георгиева на среща с поданици на общината.

Лидерът на българските социалисти изрази своята поддръжка за Георгиева и убеденост, че ще си обезпечи изборна победа още на първи тур.

Нинова обърна внимание, че за първи път се организират локални избори в такава комплицирана интернационална и вътрешна конюнктура. „ Само преди година и половина стартира войната в Украйна, последствията от която още ги теглим, а преди няколко дни стартира и война в Израел, която ще е по-страшна, по-дълга и с по-тежки последствия за Европа, за нас и за света ”, акцентира тя.

" Внесохме избор на съмнение поради неуспех в енергетиката – най-ключовият бранш за развиването на страната, който се отразява на всичко останало ", напомни Нинова и изясни: „ Продадоха двата реактора на АЕЦ „ Белене ” в миг, в който Франция отваря 14 нови нуклеарни централи. Затварят въглищните централи в миг, в който Германия ги отварят поради идващата зима. Европа ни разреши да използваме съветски нефт до 2024 година – те приключват тази дерогация и би трябвало да се внася различен нефт в миг, в който цената на петрола потегля нагоре поради войната в Израел. "

По думите ѝ, сглобката е предала силата на митинга от 2020 година и на хилядите хора по улиците, които са желали да се постави завършек на модела „ ГЕРБ ”. „ Политическа партия и Демократична България се прегърнаха, прекратиха си делата, направиха сякаш правосъдна „ промяна ”, която им почисти всички закононарушения. Изкушиха се от властта, постовете и парите. Сега извадиха лист със своите компании, с цел да откраднат парите по ПВУ ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

И предизвести: „ Предстои да приемем Държавен бюджет за 2024 година Защо мислите, че го отложиха – с цел да скрият по време на изборите, че готвят нарастване на налозите и заледяване на приходите, тъй като бюджетът не им устоя. Не желаят в този момент да го обсъждаме, с цел да не стане това ясно и да не им се отрази на резултата, само че те ще водят такава политика. И единствената обществена партия, която можем да им се противопоставим е Българска социалистическа партия. ГЕРБ ще усилват налози. Нашите кметове няма да подвигат локални налози и такси. "

„ Ние останахме единствената парламентарна група, която е вярна на хората, които ни изпратиха там. Промяната не стана на върха, само че може да стане през локалната власт – най-силната власт. Хората по места към този момент осъзнават това ”, сподели още Нинова.

В умозаключение Нинова прикани за интензивност. „ Ако всеки осъзнае своята мощ, всичко това може да се промени. Всичко зависи от хората. Нашият съдружник е народът. Промяната на България минава през локалните избори ”, безапелационна бе тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР